Laster Arrangementer

19

mar

Walk-In Kino: Buster Keaton-kveld!

Detaljer

Grønland Boulebar

Grønlandsreiret 27, 0190 Oslo

19 mar. 18:00 - 23:00

0kr

Gratis film i Oslo? Ja, takk!

Denne søndagen kjører vi i gang en Buster Keaton-kveld med to(!!) filmer! The General (1926) og Sherlock Jr (1924). Vi starter som vanlig kl. 18:00 og det er alltid gratis å se på film på storskjermen vår! Du får kompis meny med brus og popkorn i baren. Les mer om hvem Buster Keaton er og mer om filmene nedenfor.

Buster Keaton

Buster Keaton var en amerikansk skuespiller, komiker og filmregissør som var aktiv i stumfilmperioden. Han ble født i Piqua, Kansas i 1895 og døde i Woodland Hills, California i 1966. Keaton var kjent for sin fysiske komedie og sin dødepan-uttrykk, som ga ham kallenavnet “The Great Stone Face”. Han var en av de mest populære skuespillerne i sin tid og har blitt annerkjent som en av de største komikerne i filmhistorien.

Keaton var også en dyktig regissør og produsent, og var kjent for sin innovative bruk av spesialeffekter og sin humoristiske tilnærming til filmmediet. Han regisserte og produserte mange av sine egne filmer, inkludert The General og Sherlock Jr. Keaton ble belønnet med en æres-Oscar og har fått to stjerner på Hollywood Walk of Fame.

The General

The General er en stumfilm fra 1926 som er inspirert av den sanne historien om The Great Locomotive Chase under den amerikanske borgerkrigen. Handlingen følger en ingeniør som må redde sin elskede lokomotiv, The General, etter at den blir stjålet av Unionens spioner. Filmen har en spilletid på 78 minutter og har Marion Mack, Glen Cavender og Jim Farley i andre roller.

The General er ansett som en av de beste stumfilmene noensinne laget og har blitt bevart i USAs nasjonale filmregister siden 1989. Filmen har også blitt studert av filmkritikere og filmhistorikere for sin betydning i utviklingen av filmmediet. Den har blitt beskrevet som en av de mest innovative og teknisk avanserte stumfilmene noensinne laget, og har blitt anerkjent for sin betydning i filmhistorien.

Sherlock Jr.

Sherlock Jr. er en stumfilmkomedie fra 1924, og handler om en filmfremviser som drømmer om å bli en detektiv, og som bruker sine ferdigheter når han blir rammet av en rival som anklager ham for å ha stjålet lommeuret til kjærestens far. Filmen har en spilletid på 45 minutter og har Kathryn McGuire, Joe Keaton og Ward Crane i andre roller. Filmen er kjent for sin innovative bruk av spesialeffekter og sin humoristiske tilnærming til detektivsjangeren. Denne har også har blitt ansett som en av de beste stumfilmene noensinne laget og har blitt bevart i USAs nasjonale filmregister siden 1991.

 

Book bord foran skjermen her!

Del:
Copied to clipboard