Mat

RESTAURANT & SPISERI

Inspirert av Frankrike

Veien til folkets hjerter går gjennom magen. Hjertet på Grønland Boulebar & Spiseri er definitivt restauranten. Hjernen vår ligger på boulebanen. Uten mat og drikke duger boulehelten ikke. Boule og mat er to ting som hører særs godt i sammen, og vi har mange gode fristelser. Restauranten har sitteplasser til 200 stykker. På Grønland Boulebar & Spiseri er vi inspirert av Frankrike hvor boule har sitt opphav. Også i restauranten møter du et snev av Frankrike og en touch av oh la la. Vi er meget stolte av vårt rotisseri hvor Livèchekylling spiller hovedrollen på menyen. Vi griller kyllingen på den klassiske franske måten. Kylling eller andre kjøttretter roterer rundt på store gaffelspyd og sørger for jevn grilling og et saftig resultat. Aromaen og duften fra grillen fyller restauranten og gir definitivt vann i munnen.

Interiørbilde av veggen på Grønland Boulebar

HOVEDRETTER

MAIN COURSES

Kjøkkenet er åpent kl. 15–22 på man–fre og kl. 12–22 på lør–søn.

The kitchen is open at 15–22 on Mon–Fri and at 12–22 on Sat–Sun.

KYLLING / POULET 1/2

CHICKEN / POULET 1/2

Helgrillet kylling fra rotisseriet med salat, pommes frites og aioli.

Grilled chicken from the rotisserie with salad, French fries and aioli.

E, SN

E, MU

268,-

ENTRECÔTE

ENTRECÔTE

Med karamellisert selleripure, aspargesbønner, pommes frites og grønnpeppersaus.

With caramelized celeriac pure, haricot vertes, pommes frites and green pepper sauce.

M, SEL

M, C

356,-

RIBBE / POITRINE DE PORC

RIBS / POITRINE DE PORC

Sprø ribbe med solbærbressert rødkål, bakt eple, ovnsbakte mandelpoteter og sjysaus med sennep.

Crispy pork belly with red current braised red cabbagey, apple, roasted almond potatoes and mustard gravy.

M, SN

M, MU

298,-

ANDEKONFIT / CONFIT DE CANARD

DUCK LEG CONFIT / CONFIT DE CANARD

Med saltbakte beter, puylinser grønnkål, ovnsbakte poteter og portvinsaus.

With salt-baked beetroots, puy lentils, kale, roasted potatoes and port wine sauce.

M, SEL, SU

M, C, SU

294,-

FISH AND CHIPS / POISSON ET FRITES

FISH AND CHIPS / POISSON ET FRITES

Frittert hyse i øltempura, servert med erter, fennikel og gulrotsalat, tartar saus, syltet løk og pommes frittes.

Deep fried beer battered haddock, served with mushy peas, fennel and carrot crudité, tartar sauce, pickled onion and French fries.

E, F, M, SN

E, F, M, MU

245,-

POTETPASTA / PÂTES DE POMMES DE TERRE

POTATO PASTE / PÂTES DE POMMES DE TERRE

Gnocchi med gresskar, blomkål, grønnkål, salvie, olivenolje, gresskarkjerner, karamellisert panko og parmesan.

Gnocchi with butternut squash, cauliflower, kale, sage, oliveoil, pumpkin seeds, caramelized panko, and parmesan.

M

M

235,-

LANGE / LINGUE

LING LOIN / LINGUE

Ryggfilet av lange med baconsmør, gresskarpuré, rosenkål, sennepsaus, brunet smør og mandelpoteter.

Ling loin with bacon butter, pumpkin puree, brussel sprouts, mustard sauce, browned butter, and almond potatoes.

F, H, M, SN

F, W, M, MU

319,-

Interiørbilde av veggen på Grønland Boulebar

SMÅRETTER

SMALL SHARING DISHES

LAKSETARTAR / TARTARE DE SAUMON

SALMON TARTAR / TARTARE DE SAUMON

Lettrøkt laksetartar med eple, agurk, syltet løk, karse, pepperrotkrem og jordskokkchips.

Slightly smoked salmon tartar with apple, cucumber, pickled onion, cress, horse radish cream and Jerusalem artichoke chips.

F, M

F, M

179,-

RØDBETER / BETTERAVE

BEETROOTS / BETTERRAVE

Rødbeter med Nyr, brunet smør, pepperrot, syltet sjalottløk, gressløk og hasselnøtter.

Beetroots with Nyr, browned butter, horse radish, pickled shallots, chive and hazelnut.

HA, M

H, M

145,-

KYLLINGVINGER / AILES DE POULET

CHICKEN WINGS / AILES DE POULET

Store friterte Liveche kyllingvinger med honning, hvitløk, kålsalat og dijonais.

Large deep fried Liveche chicken wings with honey, garlic, freshslaw and dijonaise.

E, HO, H, M, SN

E, HO, W, M, MU

149,-

LØKTERTE MED CHEVRE / TARTE AU OGNION ET CHEVRE

ONION TARTE WITH CHEVRE / TARTE AU OGNION ET CHEVRE

Karamellisert løkterte med chevre og salat.

Caramelized onion tarte with chevre and salad.

E, H, M, SN

E, W, M, MU

158,-

AND OG BRIOCHE / CANARD ET BRIOCHE

DUCK AND BRIOCHE / CANARD ET BRIOCHE

Revet konfitert andelår på brioche med kålsalat, portvinsreduksjon og bakt fiken.

Shredded confied duck leg on brioche with fresh slaw, port wine reduction and baked figs.

H, M, SU

W, M, SU

198,-

OST / FROMAGE

CHEESE / FROMAGE

Tre franske oster med kvedemarmelade og ristet brød.

Three types of French cheese with quince marmelade and toasted bread.

H, M

W, M

188,-

SPEKEMAT / CHARCUTERIE

SPEKEMAT / CHARCUTERIE

Jambon Bayonne, fransk landpølse, fennikelsalami med cornichons, grønn tapenade og brød.

Jambon Bayonne, French saucisson, fennel salami with cornichons, green tapenade and bread.

H

W

196,-

BRØD OG SMØR / PAIN ET BEURRE

BREAD AND BUTTER / PAIN ET BEURRE

Brød og kviteseidsmør.

Bread and Kviteseid-butter.

H, M

W, M

45,-

Interiørbilde av veggen på Grønland Boulebar

DESSERT

DESSERTS

RISKREM

RICE CREAM

med kirsebær I portvin og mandel tuille.

with cherries in port wine and almond tuille.

E, MA, M

E, AL, M

145,-

SJOKOLADEMOUSSE

CHOCOLATE MOUSSE

med bringebær og karamellisert hvit sjokolade.

with raspberries and caramelized white chocolate.

E, M

E, M

145,-

SOLBÆRTERTE

BLACKCURRANT TART

med italiensk marengs og karamell-is.

with Italian meringue and caramel ice-cream.

E, H, M

E, W, M

145,-

BARNEMENY

KIDS MENU

GRILLET KYLLING

GRILLED CHICKEN

Fra rotisseriet med pommes frites.

Grilled chicken from the rotisserie with fries.

H, M, S

W, M, S

149,-

FISH & CHIPS

FISH & CHIPS

Fritert hyse med erter, tartarsaus, sitron og pommes frites.

Fried haddock with muchy peas, tartare sauce, lemon and french fries.

E, F, H, M, SN

E, F, W, M, MU

129,-

ISKREM / GLACE

ICE CREAM / GLACE

Is med, krem, marsmallows jordbær, marengs og sjokoladesaus.

Ice cream with cream, marshmallows, meringue and chocolate sauce.

E, M

E, M

69,-

JULEMENY (SHARING)

CHRISTMAS SHARING MENU

Minimum 10 personer.

Minimum 10 people.

SHARING

SHARING

Brød og smør

Rødbeter med Nyr, brunet smør, pepperrot,
syltet sjalottløk, gressløk og hasselnøtter

Lettrøkt laksetartar med eple,
agurk syltet løk, karsekrem og jordskokkchips

Karamellisert løkterte med chevre og salat

Andeconfit med portvinsaus

Puylinser og grønnkål

Sprø ribbe med sjysaus

Solbærbressert rødkål, bakt eple

Ryggfilet av lange med rosenkål,
sennepsaus

Karamellisert selleripure med
brunet smør og hasselnøtter

Ovnsrostede mandelpoteter

Dessert:
Solbærterte med marengs og karamellis

Eller

Riskrem med kirsebær i portvin og mandeltuille

Bread and butter

Beets with Nyr, browned butter, horseradish,
pickled shallots, chive and hazelnuts

Lightly smoked salmon tartare with apple,
cucumber pickled onions, cress cream and Jerusalem artichoke chips

Caramelized onion tart with chevre and salad

Duck confit with port wine sauce

Braised Puy lentils and kale

Crispy pork belly with gravy

Blackcurrant-braised red cabbage, baked apple

Baked Ling cod with Brussels sprouts and
mustard sauce

Caramelized celeriac puree with
browned butter and hazelnuts

Roasted almond potatoes

Dessert:
Blackcurrant tart with meringue and caramel ice cream

Or

Rice cream with cherries in port wine and almond tuile

F, HA, H, MA, M, SEL, SU

F, H, W, AL, M, C, SU

675,-

Allergener: Bløtdyr (BL), Bygg (BY), Egg (E), Fisk (F), Gluten (G), Hasselnøtter (HA), Havre (HV), Honning (HO), Hvete (H), Laktose (L), Lupin (LU), Mandel (MA), Melk (M), Nøtter (N), Paprika (PA), Peanøtter (P), Pistasjnøtter (PI), Rug (R), Selleri (SEL), Sennep (SN), Sesamfrø (SE), Sitrus (SI), Skalldyr (SK), Soya (S), Spelt (SP), Sulfitt (SU),
Vegetarisk(V), Vegansk(VG)

Allergies: Molluscs (MO), Barley (B), Egg (E), Fish (F), Gluten (G), Hazelnuts (H), Oats (O), Honey (HO), Wheat (W), Lactose (L), Lupine (LU), Almond (AL), Milk (M), Nuts (N), Capsicum (CA), Peanuts (P), Pistachios (PI), Rye (R), Celery (C), Mustard (MU), Sesame seeds (SE), Citrus (CI), Shellfish (SH), Soy (S), Spelt (SP), Sulfite (SU),
Vegetarian(V), Vegan(VG)

Større gruppe?

Vi tilbyr selskapsmeny til gruppe over 10+ personer.

Se menyer

På Grønland Boulebar & Spiseri har vi stor lidenskap for mat. I restauranten er vi opptatt av å servere mat med mening og kvalitet. Vår mat er laget av de beste råvarer. Livèchekylling er vår spesialitet. Disse kyllingene lever i trygge og sunne omgivelser på Tre Gårder i Østfold. De har tilgang på torvbad, dagslys og vaglepinner, slik at de kan utfolde seg og være i aktivitet. Kyllingene vokser seg naturlig store på 48-50 dager. De kategoriseres derfor som saktevoksende kylling. Livèchekylling er sterke, sunne og friske. I restauranten har vi kanskje kylling på hjernen, men vi har selvsagt mange andre gode fristelser. Alt fra meaty kjøtt, saftig fisk til grønne forfriskende vegetarretter.

I en egen flott avdeling midt i smørøyet av Boulebar & Spiser ligger vår Chambre Separée, hvor vi har plass til 20 stykker. Perfekt for lukkede arrangement. Bursdag så vel som firmafest. Her kan du nyte velsmakende mat og drikke i hyggelig selskap før du kommer deg på boulebanen for å spille boule. I Chambre Separée kan du bestille vår sharing meny. Skapt for å deles. Uansett hva du måtte ønske hjelper vi deg å skreddersy for ditt arrangement.

Visste du at vi har egen deli? En deli i restauranten hvor du kan du plukke med deg smakfulle fristelser i farta og nyte på hjemmebane. Uansett om du nyter et måltid i vår restaurant, i vår Chambre Separée eller vil ha too go i farta kan vi garantere en smaksopplevelse som vil sette spor. Bon Appétit!

Skal du arrangere større selskap?

Vi hjelper deg med å planlegge den beste kvelden enten det er med kollegaer, kunder eller venner.

Les mer!
Bilde av ostetallerken på Grønland Boulebar

Book bord

Restauranten serverer herlig fransk inspirert mat. Vi har store nyoppussede lokaler perfekt egnet for sosial hygge, møter, og boule.

Klikk her