Mat

RESTAURANT & SPISERI

Inspirert av Frankrike

Veien til folkets hjerter går gjennom magen. Hjertet på Grønland Boulebar & Spiseri er definitivt restauranten. Hjernen vår ligger på boulebanen. Uten mat og drikke duger boulehelten ikke. Boule og mat er to ting som hører særs godt i sammen, og vi har mange gode fristelser. Restauranten har sitteplasser til 200 stykker. På Grønland Boulebar & Spiseri er vi inspirert av Frankrike hvor boule har sitt opphav. Også i restauranten møter du et snev av Frankrike og en touch av oh la la. Vi er meget stolte av vårt rotisseri hvor Livèchekylling spiller hovedrollen på menyen. Vi griller kyllingen på den klassiske franske måten. Kylling eller andre kjøttretter roterer rundt på store gaffelspyd og sørger for jevn grilling og et saftig resultat. Aromaen og duften fra grillen fyller restauranten og gir definitivt vann i munnen.

Interiørbilde av veggen på Grønland Boulebar

HOVEDRETTER

MAIN COURSES

Kjøkkenet er åpent kl. 15–22 på man–fre og kl. 12–22 på lør–søn.

The kitchen is open at 15–22 on Mon–Fri and at 12–22 on Sat–Sun.

1/2 KYLLING

1/2 CHICKEN

1/2 helgrillet kylling med salat, pommes frites og aioli.

1/2 whole grilled chicken with salad, fries and aioli.

E, SN

E, MU

268,-

SVINENOISETTE

PORK NOISETTE

Medaljonger av svin indrefilet med karamelisert selleripuré, sjampinjong og svisker, serveres med sherrysaus, og friterte poteter.

Medallions of pork tenderloin with caramelised celery puree, mushroom and prunes, served with sherry sauce and fried potatoes.

H, M, SEL, SU

W, M, C, SU

311,-

LAMMERIBBE

LAMB RIBS

Lammeribbe med ovnsbakt ratatouille, lammesjy med karamellisert hvitløk og friterte poteter.

Lamb ribs with oven-baked ratatouille, lamb stew with caramelized garlic and fried potatoes.

M, SEL

M, C

338,-

BOEUF BOURGIGNON

BOEUF BOURGIGNON

Høyrygg av storfe, bacon, champignon, gulrot, småløk hvitløk og timian, bressert i rødvin. Serveres med potetpure.

High loin of beef, bacon, mushrooms, carrot, small onion, garlic and thyme, braised in red wine. Served with mashed potatoes.

M, SEL

M, C

343,-

FISH AND CHIPS

FISH AND CHIPS

Frittert hyse i øltempura, servert med erter, fennikel og gulrotsalat, tartar saus, syltet løk og pommes frittes.

Deep fried beer battered haddock, served with mushy peas, fennel and carrot crudité, tartar sauce, pickled onion and French fries.

E, F, M, SN

E, F, M, MU

245,-

GNOCCHI

GNOCCHI

Potetpasta med gresskar, blomkål, grønnkål, salvie, olivenolje, gresskarkjerner, karamellisert panko og parmesan.

Potato pasta with pumpkin, cauliflower, kale, sage, olive oil, pumpkin seeds, caramelized panko and parmesan.

M

M

245,-

Interiørbilde av veggen på Grønland Boulebar

SMÅRETTER

SMALL SHARING DISHES

CEASAR SALAT MED ANDECONFIT

CAESAR SALAD WITH DUCK CONFIT

Hjertesalat med Caesar dressing, parmesan, krutonger og andekonfit.

Heart salad with Ceasar dressing, parmesan, croutons and duck confit.

E, F, H, SN

E, F, W, MU

219,-

KYLLING SANDWICH

CHICKEN SANDWICH

Grillet utbeinet kyllinglår i brioche, med bacon, rødkål, løk, pickles og jalapenomajones.

Grilled boneless chicken leg in brioche, with bacon, red cabbage, onion, pickles and jalapeno mayonnaise.

E, H, M, SN

E, W, M, MU

198,-

KYLLINGVINGER

CHICKEN WINGS

Store friterte kyllingvinger med honning, hvitløk, kålsalat og dijonais.

Large fried chicken wings with honey, garlic, coleslaw and dijonais.

E, HO, H, M, SN

E, HO, W, M, MU

149,-

QROQUE MONSIEUR

QROQUE MONSIEUR

Gratinert sandwich med skinke, gruyere og sennep. Serveres med salat.

Gratin sandwich with ham, gruyere and mustard. Served with salad.

E, H, M, SN

E, W, M, MU

168,-

RØDBETER

BEETROOTS

Rødbeter med Nyr, brunet smør, pepperrot, syltet sjalottløk, gressløk og hasselnøtter.

Beetroots with Nyr, browned butter, horseradish, pickled shallots, chives and hazelnuts.

HA, M

H, M

156,-

OST

CHEESE

Tre franske oster med kvedekompott og rostet brød.

Three types of French cheese with quince compote and toasted bread.

H, M

W, M

188,-

SPEKEMAT

SPEKEMAT

Bayonneskinke, fransk landpølse og trøffelsalami med cornichons, grønn tapenade og brød.

Bayonne ham, French country sausage and truffle salami with cornichons, green tapenade and bread.

H

W

198,-

HVITLØKSBRØD

GARLIC BREAD

.

.

H, M

W, M

55,-

Interiørbilde av veggen på Grønland Boulebar

DESSERT

DESSERTS

SJOKOLADEMOUSSE

CHOCOLATE MOUSSE

Mørk sjokolademousse med bringebær og karamellisert hvit sjokolade.

Dark chocolate mousse with raspberries and caramelized white chocolate.

E, M

E, M

155,-

SOLBÆRTERTE

BLACKCURRANT TART

Terte med solbærkrem, italiensk marengs og karamell-is.

Tart with blackcurrant curd, Italian meringue and caramel ice-cream.

E, H, M

E, W, M

145,-

BARNEMENY

KIDS MENU

GRILLET KYLLING

GRILLED CHICKEN

Fra rotisseriet med pommes frites.

Grilled chicken from the rotisserie with fries.

H, M, S

W, M, S

149,-

FISH & CHIPS

FISH & CHIPS

Fritert hyse med erter, tartarsaus, sitron og pommes frites.

Fried haddock with muchy peas, tartare sauce, lemon and french fries.

E, F, H, M, SN

E, F, W, M, MU

129,-

ISKREM / GLACE

ICE CREAM / GLACE

Is med, krem, marsmallows jordbær, marengs og sjokoladesaus.

Ice cream with cream, marshmallows, meringue and chocolate sauce.

E, M

E, M

69,-

SELSKAPSMENY

SHARING MENU

Minimum 10 personer.

Minimum 10 people.

SHARING

SHARING

BRØD & SMØR
Allergener: hvete, melk

CEASAR SALAT MED ANDECONFIT
Hjertesalat med Caesar dressing, parmesan, krutonger og andekonfit.
Allergener: fisk, egg, sennep, hvete

RØDBETER
Rødbeter med Nyr, brunet smør, pepperrot, syltet sjalottløk, gressløk og hasselnøtter.
Allergener: melk, hasselnøtter

LAMMERIBBE
Lammeribbe med ovnsbakt ratatouille, lammesjy med karamellisert hvitløk og friterte poteter.
Allergener: selleri, melk

SVINENOISETTE
Medaljonger av svin indrefilet med karamelisert selleripuré, sjampinjong og svisker, serveres med sherrysaus, og friterte poteter.
Allergener: melk, selleri, hvete

TORSKFILET
Dampet torsk med grøtaktige erter og tartarsaus.
Allergener: fisk, sennep, egg, melk

GNOCCHI
Potetpasta med gresskar, blomkål, grønnkål, salvie, olivenolje, gresskarkjerner, karamellisert panko og parmesan.
Allergener: melk, hvete, egg

RATATOUILLE
Bakte grønnsaker i tomatsaus med hvitvin.
Allergener: selleri, sulfitt

LØKTARTE MED CHÈVRE
Karamellisert løkterte med geitost og salat.
Allergener: hvete, melk, egg

GULRØTTER
Honningglasert chantenay-gulrøtter med løk, brun champignonsopp, hvitløk og timian.

POTETER
Ovnsbakte poteter med hvitløk og urter.

DESSERT:
SOLBÆRTERTE 125,-
Terte med solbærkrem, italiensk marengs og karamell-is.
Allergener: egg, hvete

SJOKOLADEMOUSSE 125,-
Mørk sjokolademousse med bringebær og karamellisert hvit sjokolade.
Allergener: melk, egg

OSTETALLERKEN 175,-
Tre franske oster med kvedekompott og baguettebrød.
Allergener: melk, hvete

BREAD & BUTTER
Allergies: wheat, milk

CEASAR SALAD WITH DUCK CONFIT
Heart salad with Ceasar dressing, parmesan, croutons and duck confit.
Allergies: fish, eggs, mustard, wheat

BEETROOTS
Beetroots with Nýr, browned butter, horseradish, pickled shallots, chives, and hazelnuts.
Allergies: milk, hazelnuts

LAMB RIBS
Rib of lamb ribs served with a lamb jus with caramelized garlic and parsley.
Allergies: celery, milk

PORK NOISETTE
Medallions of pork tenderloin with sherry sauce, button mushrooms and prunes.
Allergies: milk, celery, wheat

FILLET OF COD
Steamed cod with mushy peas and tartar sauce.
Allergies: fish, mustard, eggs, milk

GNOCCHI
Potato pasta with pumpkin, cauliflower, kale, sage, olive oil, pumpkin seeds, caramelized panko, and parmesan.
Allergies: milk, wheat, eggs

RATATOUILLE
Baked vegetables in a tomato sauce with white wine.
Allergies: celery, sulfites

ONION TARTE WITH CHÈVRE
Caramelized onion tart with goats’ cheese and salad.
Allergies: wheat, milk, egg

CARROTS
Honey glazed chantenay carrots with onions, brown champignon mushrooms, garlic and thyme.

POTATOES
Oven-baked potatoes with garlic and herbs.

DESSERTS:
BLACKCURRANT TART 125,-
Tart with blackcurrant curd, Italian meringue and caramel ice-cream.
Allergies: eggs, wheat

CHOCOLATE MOUSSE 125,-
Dark chocolate mousse with raspberries and caramelized white chocolate.
Allergies: milk, eggs

CHEESE PLATE 175,-
Three French cheeses with quince compote and baguette bread.
Allergies: milk, wheat

Pris. per person 550,-

Allergener: Bløtdyr (BL), Bygg (BY), Egg (E), Fisk (F), Gluten (G), Hasselnøtter (HA), Havre (HV), Honning (HO), Hvete (H), Laktose (L), Lupin (LU), Mandel (MA), Melk (M), Nøtter (N), Paprika (PA), Peanøtter (P), Pistasjnøtter (PI), Rug (R), Selleri (SEL), Sennep (SN), Sesamfrø (SE), Sitrus (SI), Skalldyr (SK), Soya (S), Spelt (SP), Sulfitt (SU),
Vegetarisk(V), Vegansk(VG)

Allergies: Molluscs (MO), Barley (B), Egg (E), Fish (F), Gluten (G), Hazelnuts (H), Oats (O), Honey (HO), Wheat (W), Lactose (L), Lupine (LU), Almond (AL), Milk (M), Nuts (N), Capsicum (CA), Peanuts (P), Pistachios (PI), Rye (R), Celery (C), Mustard (MU), Sesame seeds (SE), Citrus (CI), Shellfish (SH), Soy (S), Spelt (SP), Sulfite (SU),
Vegetarian(V), Vegan(VG)

Større gruppe?

Vi tilbyr selskapsmeny til gruppe over 10+ personer.

Se menyer

På Grønland Boulebar & Spiseri har vi stor lidenskap for mat. I restauranten er vi opptatt av å servere mat med mening og kvalitet. Vår mat er laget av de beste råvarer. Livèchekylling er vår spesialitet. Disse kyllingene lever i trygge og sunne omgivelser på Tre Gårder i Østfold. De har tilgang på torvbad, dagslys og vaglepinner, slik at de kan utfolde seg og være i aktivitet. Kyllingene vokser seg naturlig store på 48-50 dager. De kategoriseres derfor som saktevoksende kylling. Livèchekylling er sterke, sunne og friske. I restauranten har vi kanskje kylling på hjernen, men vi har selvsagt mange andre gode fristelser. Alt fra meaty kjøtt, saftig fisk til grønne forfriskende vegetarretter.

I en egen flott avdeling midt i smørøyet av Boulebar & Spiser ligger vår Chambre Separée, hvor vi har plass til 20 stykker. Perfekt for lukkede arrangement. Bursdag så vel som firmafest. Her kan du nyte velsmakende mat og drikke i hyggelig selskap før du kommer deg på boulebanen for å spille boule. I Chambre Separée kan du bestille vår sharing meny. Skapt for å deles. Uansett hva du måtte ønske hjelper vi deg å skreddersy for ditt arrangement.

Visste du at vi har egen deli? En deli i restauranten hvor du kan du plukke med deg smakfulle fristelser i farta og nyte på hjemmebane. Uansett om du nyter et måltid i vår restaurant, i vår Chambre Separée eller vil ha too go i farta kan vi garantere en smaksopplevelse som vil sette spor. Bon Appétit!

Skal du arrangere større selskap?

Vi hjelper deg med å planlegge den beste kvelden enten det er med kollegaer, kunder eller venner.

Les mer!
Bilde av ostetallerken på Grønland Boulebar

Book bord

Restauranten serverer herlig fransk inspirert mat. Vi har store nyoppussede lokaler perfekt egnet for sosial hygge, møter, og boule.

Klikk her